7. des | Hålogalandsbrua, historikk og muligheter.

Ofoten regionråd inviterer til åpent møte fredag 7. desember kl 10:00-13:00 på Scandic Hotell Narvik.

Åpent møte
28.11.201812:45 adm

Den 9. desember åpner statsminister Erna Solberg Hålogalandsbrua. Norges nest lengste hengebru korter ned E6 med 18 kilometer, reduserer reisetiden med snaut 20 minutter og reduserer ulykkesrisikoen betraktelig.

Brua sto høyt på regionens prioriteringsliste i lang tid uten store fremskritt. Så løsnet det. Hva skjedde? Hva kan vi og andre lære av dette?

Erik Lahnstein var statssekretær i Samferdselsdepartementet og en god samarbeidspartner for lokale og regionale myndigheter da Hålogalandsbrua kom inn i NTP for snart 10 år siden. Lahnstein vil gi et unikt innblikk hva som skjedde i regjeringen. 

Vi vil reflektere over hvordan vi fikk vedtaket om ny bru gjennom politisk samhandling på mange plan over lang tid. Vi vil også løfte blikket og dagens andre hovedinnleder, Roger Ingebrigtsen, vil sette Hålogalandsbrua inn i en regional kontekst. Vi inviterer til diskusjon om hvilke muligheter Hålogalandsbrua gir for økt vekstkraft og hvilke nye felles løft kan styrke utviklingsdynamikken fremover?

Dere møter andre sentrale politikere fra prosessen som førte til brurealisering, tidligere ordførere i Narvik, stortingspolitikere, og andre pådrivere for vekst og utvikling i regionen og landsdelen. Det blir servert en enkel lunsj.

Hovedinnledere:

  • Erik Lahnstein (f 1972) var statssekretær i samferdselsdepartementet i en årrekke og var sentral i den statlige politiske prosessen som førte til realiseringen av Hålogalandsbrua. På dette seminaret vil han fortelle om prosessen og hva som var avgjørende, og hva som skjedde i kulissene, for beslutningen om å bygge landets nest lengste hengebru.
  • ROGER INGEBRIGTSEN (f 1966) har vært statssekretær i en rekke departement og hatt mange sentrale jobber med betydning for Nord-Norge. Han er i dag eier av 620 Kommunikasjon og leder arbeidet med Agenda Nord-Norge. På møtet vil han sette Hålogalandsbrua inn i en regional kontekst.

Artikkelen vil bli oppdatert forløpende.  

Statens Vegvesen
Erik Lahnstein
Roger Ingebrigtsen